Uutiset

Otsikko Aika Toimittaja
SuunnistusNetin uudet sivut avattu! 20.02.2014 10:02:32 Kimmo Vilska
Vuokatin vaarat 11.07.2013 22:03:28 Kimmo Vilska
Ensimmäiset maailmanmestaruudet jakoon 08.07.2013 11:46:41 Kimmo Vilska
Matthias Merz hakee jälleen menestystä 03.07.2013 15:04:09 Kimmo Vilska
Joukkueenjohtajana kotikisoista kotikisoihin 01.07.2013 16:00:11 Kimmo Vilska

06.03.2011 17:20:52 olliholliPello ja Koovee Lumi-Toukolan ykköset

Pellon Ponsi otti monen vuoden yrittämisen jälkeen ensimmäisen voittonsa viisiosuuksisessa hiihtosuunnistuksen Lumi-Toukola -viestissä sunnuntaina Joutsenossa Lappeenrannassa. Naisten neliosuuksisessa viestissä oli odotetusti ykkönen Koovee, joka takavuosina on ollut useampaan otteeseen paras.
Pellon joukkueessa suunnistivat Jari Sipilä, Jyri Uusitalo, Antti Ekonoja, Juho-Matti Taivainen ja Olli-Markus Taivainen. Joukkue vaihtoi ensimmäisen osuuden jälkeen kolmantena, toisella se nousi toiseksi ja kolmannella johtoon. Suunnistajat eivät tehneet isoja virheitä, ja Olli-Markus Taivainen pääsi ankkuriosuudelle 1,5 minuutin johdossa.
- Ei minulla mitään hätää ollut, kun kaverit olivat tehneet niin hyvää työtä. Virheitä ei tullut ja hiihtokin kulki. Muuta tavoitetta meillä ei ollut kuin voittaa, Taivainen kertoi.
Viimevuotinen voittaja, Rasti-Pielinen menetti mahdollisuudet jo ensimmäisellä osuudella, kun se jäi esimerkiksi Pellosta jo viisi minuuttia. Joukkue nousi kuitenkin kolmannella osuudella toiseksi ja kahden minuutin päähän Pellosta. Maalissa eroa oli yli kolme minuuttia.
- Ei minulla ollut mitään mahdollisuutta tavoittaa Taivaista, lauantaina keskimatkan Suomen mestaruuden ottanut ankkuri Pasi Kiiskinen sanoi.

Odotettu voitto

Koovee otti ylivoimaisen voiton joukkueella Johanna Niittymäki, Marika Hara, Jenni Joensuu-Partanen ja Liisa Anttila. Seurahan otti jo aiemmin talvella viestin Suomen mestaruuden joukkueella Niittymäki, Hara ja Anttila.
Lumi-Toukolassa joukkue oli ensimmäisessä vaihdossa toisena ja nousi johtoon toisella osuudella. Virheitä eivät suunnistajat tehneet, ja kun Anttila pääsi ankkuriosuudelle noin puolen minuutin johdossa, voittajasta ei ollut epäselvyyttä.
- Eihän se ykkössija helpolla tullut, Anttila naureskeli maalissa.
Kouvolan Suunnistajat, toissa vuoden voittaja, jäi lopulta lähes neljä minuuttia.

Kommentit

O-tarvel