FinnSpringin jatkaa Viestiliigaa tuleva sunnuntaina Sauvossa

Suunnistuksen viestiliiga jatkuu pääsiäissunnuntaina FinnSpring-viestin merkeissä Sauvossa.

Sunnuntaina käytävä Viestiliigan toinen osakilpailu toimii myös viimeisenä katsastuksena monelle seuralle, valittaessa joukkueita seuraavana viikonloppuna skånelaismaastoissa juostavaan Tiomilaan.

Yksi koko ajan lähemmäs kansainvälistä seurahuippua nousseista seuroista on Ikaalisten Nouseva-Voima, joka on kuulunut viestisuunnistuksessa kotimaisiin kärkinimiin jo pitkän aikaa. Nyt tavoite on haastaa myös kovat kansainväliset seurat. Tuttavallisemmin Nouskina tunnettu seura tähtää korkealle viesteissä, mitä edesauttaa myös seuran kärkinimien tavoitteet suomipaidan pukemiseen maajoukkuetehtävissä.

Nouskin edustusryhmää vetävä Sami Siirilä kertoo, että Tiomilan joukkue on joiltakin osin selvä jo ennen viimeistä viestiä.  – Mitään ei tietenkään ole kiveen hakattu, kun näyttöaikaa on vielä jäljellä, mutta käytännössä muutama paikka on vielä joukkueessa auki, hän toteaa. Suunnistajia voi katsastaa monella eri tavoin, mutta Siirilän mukaan viestit ovat paras tapa antaa näyttöjä viesteihin. – Osa pystyy nostamaan omaa tasoaan reilustikin viesteissä. Osa suorittaa viesteissä samalla tasolla kuin henkilökohtaisissa kilpailuissa. Osa voi jopa alisuorittaa viesteissä, Siirilä jatkaa.

Suosikkina FinnSpring -viestiin voidaan pitää Kevätyössä kaksoisvoittoon juossutta Tampereen Pyrintöä. Mielenkiintoista on myös nähdä miten heitä haastavat Nouskin lisäksi myös vahvasti kauden aloittanut Kalevan Rasti sekä Helsingin Suunnistajat, unohtamatta Kooveeta, Lahden suunnistajia tai Angelniemen Ankkureita.

Ikaalisten nousevan-Voiman Mikko Knuuttila kuuluu seuran kärkinimiin yhdessä Eetu Savolaisen, Aleksi Karppisen ja venäläisen Dmitry Tsvetkovin kanssa. Hyvistä aloitusosuuksista tunnettu Knuuttila kilpailee lauantaina FinnSpringin pitkän matkan WRE-kilpailussa, joka toimii samalla ensimmäisenä näyttökilpailuna Helsingin kesäkuiseen maailmancupiin. Viestin juokseminen 16 kilometrin kilpailun päälle ei hirvitä Knuuttilaa.  Lauantaina kilpailtava pitkänmatkan kisa tuokin FinnSpring-viestiin oman lisämausteensa.

– Kun on hyvässä kunnossa niin kyllä seuraavaan päivään palautuu. Viime vuonna pitkän matkan juokseminen ennen viestiä antoi erittäin hyvän fyysisen kulun viestiin, Knuuttila sanoo muistuttaen kuitenkin, että vire voi muuttua päiväkohtaisesti. Myös Pyrinnön haastamiseen mies uskoo vahvasti
– Erot ovat sen verran pieniä, että varsinkin kolmen hengen viesteissä muutkin joukkueet saavat jalkeille kovia joukkueita. Kaikille tulee huonoja päiviä ja kaikille huippupäiviä. Kyllä Pyrintö vielä kaatuu jossain viestissä joko meidän tai jonkun muun seuran toimesta, Knuuttila toteaa.

 

Naisten viestissä tullaan varmasti näkemään jännittävä ja mielenkiintoinen taisto kärkipaikoista. Ehkä jopa kaikkien yllätykseksi kauden avausviestin voiton vienyt Pargas IF on varmasti mukana kärkitaistossa tulevana sunnuntaina. Nuori joukkue on nälkäinen ja onnistuminen Kevätyössä lisää varmasti naisten itseluottamusta.

Edellisenä viikonloppuna monilla seuroilla puuttui joukkueesta useita maajoukkuejuoksijoita, jota leireilivät samaan aikaan Norjassa. Nyt tilanne on toinen ja moni seura asettaakin viivalle parhaimmistonsa. Viime vuosien vahvat seurat Koovee, Tampereen Pyrintö sekä MS Parma ja SK Pohjantähti tullevat keikkumaan kärkipaikoilla. Haastajia on monia, kuten Rasti-Karhut, Paimion rasti ja miksei Helsingin Suunnistajat. Myös naisissa monella seuralla tuleva viikonloppu on erittäin tärkeä valittaessa joukkuetta Tvåmilaan ensi viikonlopuksi.

FinnSpring-viesti suunnistetaan sunnuntaina 21. huhtikuuta. Miehet starttaavat matkaan kello 11.00 ja naiset kello 11.20. Viestiä voi seurata suorana ISTV:n  ja Ruudun välittämänä.

Teksti Juho-Veikko Hytönen
Kuva Marjo Lalli

By | 2019-04-18T18:55:12+02:00 huhtikuu 18th, 2019|Uutiset, Viestiliiga, Yleinen|0 Comments