TÄÄLTÄ KUMPUAA RIEMUKAS VIESTIHOPEA!

Elokuun MM-kisoissa Norjassa Sarpsborgin lähellä sijaitsevalla Mörkin golfkentällä nähtiin suomalaisittain valoisia hetkiä. Erityisesti meitä ilahdutti miesten viestihopea, onhan se laatuaan ensimmäinen sitten vuoden 2006 – ellemme laske Unkarista saatua ”lahjamitalia” 2009.

Harvinaista herkkua miehille siis. Naisethan ovat kiitettävästi pitäneet laihoina aikoina huolen siitä, että siniristilippu on kuitenkin näkynyt mitalitilastossa.

Viestihopea nähdään meillä vahvana todisteena sukupolvenvaihdoksesta, ovathan hopean tuoneet Aleksi, Elias ja Miika kaikki vielä kasvuiässä, ainakin suunnistajina. On ollut mielenkiintoista kuunnella mitalistien kommentteja siitä, miten viestimitalin tuloa jo odotettiin – tietäen, että sellainen on lähivuosina otettavissa.

Hyvä, tiivis ja pitkään jatkunut harjoittelu, sitä seuraava kehitys ja itseluottamuksen kasvu ovat avainasioita menestyksen hakemisessa. Tuurillakin voi jotain tulla, mutta kummasti se tuurikin usein osuu niiden kohdalle, jotka ovat valmistautuneet parhaiten.

Meillä viestikulttuuri suunnistusseuroissa oli vahva vielä 1990-luvulla, hiipui sitten pikkuhiljaa niin, että oikeastaan vain Jukola säilytti asemansa kauden kohokohtana.

Asiasta kannettiin huolta, monissa keskusteluissa kisapaikoilla ja jopa sosiaalisessa mediassa haikailtiin ”vanhojen hyvien pikkuviestien” perään. Oltiin siinä kuuluisassa oravanpyörässä. Kun ei tule osanottajia, viestit vähenevät ja kun ei ole viestejä osanottajat vähenevät.

Ratkaisu oli yksinkertainen, mentiin sanoista tekoihin. Herätettiin Viestiliiga henkiin. Miksi keksiä pyörää uudestaan, kun vanha sapluuna toimii.

Sillä, että Viestiliiga herää elämään ja Suomen miesten MM-hopealla saattaa hyvinkin olla läheinen yhteys. Kun kiinnostus viesteihin lisääntyy, myös kiinnostus viesteissä menestymiseen lisääntyy. Huomataan, että yhdessä voidaan saavuttaa jotain, mikä yksin on vaikeampi tavoittaa.

Aleksi Niemi ja Elias Kuukka tulevat Tampereen Pyrinnöstä, joka on ilmoittanut Viestiliigamenestyksen olevan yksi seuran päätavoitteista. Myös hopeajoukkueen ankkuri Miika Kirmula on Kalevan Rastiin siirryttyään saanut aiempaa enemmän kokemusta kovista ratkaisupaikoista isommissa ja pienemmissä viesteissä.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen, vaikka emme tarkasti tiedäkään kuinka paljon. Annetaan hyvän vaikuttaa ja tuoda mukanaan yhä enemmän hyvää.

Suomen miehet Miika Kirmula, Elias Kuukka ja Aleksi Niemi viihtyivät hyvin myös kukituksessa kovien kilpakumppanien rinnalla.

Seppo Väli-Klemelä, Kuvat Raimo Arvola

By | 2019-09-18T19:59:51+02:00 syyskuu 18th, 2019|Uutiset, Viestiliiga|0 Comments