Vanhat tutut nimet kärjessä näyttökisoissa, mutta uusia nimiä nousemassa EM-joukkueeseen?

Sunnuntaina annettiin maajoukkuejohdolle näyttöjä Ankkurirasteilla. Naisten osalta odotettiin aiemmin maajoukkueen ydinryhmän taustalla olleilta naisilta näyttöjä, sillä käytännössä puolet joukkueesta vaihtuu. Miehissä sen sijaan suurin odotusarvo oli vakiintuneella miehistöllä.

Naisten sarjassa odotetusti Marika Teini oli katsastuksen nopein ja kisa olikin vahvasti hänen hallintaansa, sillä Teini piti piikkipaikkaa ykkösrastilta ja oli maalissa 1:12 Maija Sianojaa nopeampi.  Kisan kolmanneksi suunnistis MS Parman Anastasia Rudnaya, joka näyttää saaneen  kaksi minuuttia takaa lähteneen Teinin matkaseurakseen kolmosrastin virheen jälkeen.

Kolmospaikan näyttökisassa otti siis kisan nelonen Kirsi Nurmi. Seuraavina olivat Lotta Karhola ja Miia Niittynen.

Tässä vaiheessa voidaan spekuloida EM-joukkueesta sen verran, että Teini, Sari Anttonen ja Anna Haataja on valittu joukkueeseen aiemmin. Sprintin ja ja keskimatkan tuloksia katsoen myös Anna Närhi, Nurmi ja Maija Sianoja voivat odotella valintoja levollisin mielin. Finnspringissä katsotaan pitkän matkan tilannetta, mutta Karholalla ja Niittysellä lienee pieni kiinnitys EM-valintoihin. Mielenkiinnolla odotetaan, miten Sofia Haajanen näyttää kyntensä ja tuleeko muita näyttöjä, sillä esimerkiksi Sanni Kivelä ja Henna-Riikka Haikonen voisi ajatella pitävän vielä valttikortteja piilossa.

Taivainen vei miesten tiukan kisan

Miesten kisa oli tiukka ja mielenkiintoinen. Tuntia ennen viimeisiä lähtijöitä Kooveen Joni Hirvikallio löi ajan pöytään, joka kesti tiukasti lähes loppuun saakka. Useampi suunnistaja aloitti kisan hyvin, mutta yksi kerrallaan uhkaajat radan loppupuolella sortuivat ratkaisuihin, joiden seurauksena Hirvikallion aika kesti.

Ensimmäinen, joka onnistui alittamaan Hirvikallion ajan oli Pyrinnön Aleksi Niemi sijoittuen lopulta toiseksi. Viimeisistä lähtijöistä Navin Olli-Markus Taivainen  piti suorituksen kasassa loppuun saakka otti voiton 26 sekunnin turvin Niemeen. Hirvikallio siis kolmas.

Kisan alussa selvästi parasta vauhtia pitänyt Fredrik Portin joutui radan loppupuolella lieviin vaikeuksiin ja muutaman peräkkäisen pienen virheen seurauksena löytyi nimi tuloslistalta kuudennelta sijalta. Toinen jo EM-kisoihin valittu suunnistaja Olli Ojanaho näyttää pitäneen rastiväliaikojen perusteella hyvää vauhtia, mutta muutama isompi virhe pudotti miehen kymmenenneksi.

Ojanaho ja Portin ovat siis jo EM-joukkueessa. Niemi voi pitää valintaansa varmana jo sprintin jälkeen, mutta pääsee varmasti nyt myös maastomatkoille. Taivainen on ollut maajoukkueen vakiokalustoa ja voi alkaa jo pakkaamaan matkalaukkua Sveitsiin. Viime vuonna niukasti kisoista jätetty Hirvikallio on erittäin vahvoilla tällä kertaa.

Mikko Siren, Hannu Airila ja Miika Kirmula ovat urheilijoita, joilta voidaan odottaa vahvojakin näyttöjä vielä. Aleksi Anttolainen, Elias Kuukka ja Einari Heinaro ovat varmasti hivuttautumassa kisoihin, mutta valinta tarvinnee vielä vahvistusta pitkältä matkalta.

D21-sarjan näyttökisarata

H21-sarjan näyttökisarata

By | 2018-04-15T17:13:34+00:00 15.04.2018 17:13|Categories: uutiset|Kommentit pois päältä artikkelissa Vanhat tutut nimet kärjessä näyttökisoissa, mutta uusia nimiä nousemassa EM-joukkueeseen?

Suunnistus.Net Forums Vanhat tutut nimet kärjessä näyttökisoissa, mutta uusia nimiä nousemassa EM-joukkueeseen?

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com