Viestiliiga jatkuu Tampereella ja maastokisoissa uusi hieno alue

Viestiliiga ylitti juuri puolimatkan krouvin Lakeuden Viestissä!

Tampereella Viestiliiga jatkuu parisprinttinä, eli kahden hengen joukkueilla juostaan neljä osuutta. Ratamestari lupaa noin 9-10 minuutin osuuksia kärkipään vauhdeilla laskettuna. Kilpailukeskus on Hervannassa, joten vauhdikasta ja teknistä sprinttiä on luvassa. Tampereen Yliopiston alueella kisattaessa on alue kokenut kohtuullisen muodon muutoksen uusien rakennusten muodossa sitten edellisen kisakerran.

Myös junioreille on oma sarja. Ne alle 16-vuotiaat junnut, jotka ei vielä halua startata viestiliigaan, voivat juosta omissa H16- ja D16-sarjoissaan. Lähtökohtaisesti 17-vuotiaat ja miksi ei nuoremmatkin pystyvät kisaamaan sprintissä jo hyvin aikuisten sarjoissa, joten siksi vain nuoremmille on oma sarja.

SM-viestin yhteydessä puhuttiin nelihenkisen sekasprintin toimivuudesta tai pikemminkin toimimattomuudesta. Nyt Koovee haluaa kokeilla, onko parisprintille kysyntää ikäsarjoissa ja tarjolla on omat sarjat 45-, 55-, 65-vuotiaille niin naisille kuin miehillekin.

Sprintin henkilökohtainen kilpailu on viestipäivän hengessä yhteislähtö hajonnoin toteutettuna.

Lakeuden viesti osoitti, että kannattaa osallistua useammalla joukkueella. Ainakin Pyrintö ja Koovee ykkösjoukkueet hyötyivät siitä, että kakkosjoukkue oli mukana. Pyrinnön kakkosjoukkue söi muiden, ensisijaisesti pääkilpailija Paimion pisteitä ja Koovee vastaavasti turvasi kohtuullisen pistesaaliin, kun ykkösjoukkue nappasi hylsyn.

Metsämatkoilla hieno maasto ja tuore kartta!

Tampere-suunnistus jatkuu lauantaina ja sunnuntaina maastomatkoilla. Kilpailukeskus on Viitapohjassa ja kilpailumaasto on pohjoisosaltaan samaa, joka sai parhaat palat-maininnan Fin5 kilpailijoilta. Kilpailumaasto kartoitettiin Jussi Silvennoisen toimesta alun perin nuorten MM-kisoja varten, mutta parhaat avokalliomäet olivat liian kaukana Fin5-kilpailukeskuksesta, joten sillä alueella on viimeksi kisattu 90-luvulla.

JWOC keskimatkan karsinnan ja Fin5 keskimatkan eteläpuolelle jäi käyttämätön upea mäkialue, josta käytössä on Jussi Silvennoisen kartoittama kartta. Yllä peruskarttapala maastosta

Maastoa onkin kilpailukutsussa kuvattu seuraavasti:

Kilpailualue muodostuu selkeistä, osittain avokallioisista mäistä, joiden päältä parhaimmillaan avautuu upea näköala Teiskon suuntaan. Kulkukelpoisuus ja näkyvyys maastossa on pääosin hyvä ja perinteisestä hämäläisestä maastosta poiketen kivikkoa ja hakkuujätettä on maltillisesti. Maastoa halkoo muutama metsäautotie, polkuja ja ajouria ei maastossa käytännössä ole.

Maastokuvia: http://www.koovee-suunnistus.fi/kisasivut//index.php/main/kisa/43/471

Kilpailukutsu: http://www.koovee-suunnistus.fi/kisasivut//index.php/main/kisa/43/3330/content

Ilmoittautuminen tapahtuu erikseen sprinttiin, sprinttiviestiin ja maastokisoihin, ohessa linkit Irmaan

27.7.2018 Tampere-suunnistuksen sprintti Ilmoittaudu
27.7.2018 Tampere-suunnistus sprinttiviesti Ilmoita viestijoukkue Ilmoita viestihalukkuus 
28. – 29.7.2018 Tampere-suunnistus Ilmoittaudu

Mikäli sprinttiin ilmoittautuminen ei onnistu, johtuu se todennäköisesti siitä, ettei seurasi yhteyshenkilö ole tapahtumaa julkaissut seurakalenteriin sen jälkeen, kun sprintti teknisistä (emiTag leimaus) syistä irroitettiin maastokisoista.

(Artikkelikuva on aiemmasta Tampere-suunnistuksesta, eli ei kisa-alueelta)

Kaupallinen yhteistyö

By | 2018-07-19T12:52:39+00:00 19.07.2018 10:59|Categories: uutiset|Kommentit pois päältä artikkelissa Viestiliiga jatkuu Tampereella ja maastokisoissa uusi hieno alue
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com