Veikkauksessa Tampereen sprinttiviesti ja Viestiliiga 5/7 osakilpailu

Parisprinttiviesti saa mukaan kovaa kartia varsinkin miehissä

Parisprinttiä on kisattu suomessa kovin vähän ja Viestiliigan pistekilpailu on saanut uutta eloa suomalaiseen viestisuunnistukseen, joten Tampereella on odotettavissa kovatasoinen ja tasainen kilpailu varsinkin miehissä.

Kisa on näkyvissä VeikkausTV lähetyksenä ja pelattavissa Veikkauksen kohteina.

Vedonlyönti: https://www.veikkaus.fi/fi/voittajaveto?hae=suunnistus

VeikkausTV:https://www.veikkaus.fi/fi/live-veto?sportId=23

 

Tässä pieni subjektiivinen ennakko viestiin vaikkapa omien veikkausten pohjalle

Yli puolenkymmentä seuraa on asettanut kilpailukykyiset joukkueet ja viivalla onkin useampi MM-kisoihin valmistautuva suunnistaja.

Kovimmat nimet ovat ehdottomasti ranskalainen ja Paimion Rastin suunnistaja Frederic Tranchand. Myös Kooveen uusi-seelantilainen Tim Robertson tarjoaa suomalaisille maajoukkuesuunnistajille hyvän vertailupohjan.

Suomen MM-joukkueeseen nimetyistä miehistä viivalla ovat kaikki sprintterit, eli Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi, Kalevan Rastin Miika Kirmula sekä Navin Topias Ahola. Myös TuMella on asettaa vahvaa kartia Gleb Tikhonovin esittämänä.

Edellisten nimien myötä saadaan selville samalla miehiin kuusi ennakkosuosikkia. Kun vielä tarkistellaan, keitä suunnistaa heidän parinaan, jotta saadaan joukkueet suosikkijärjestykseen.

Artikkelia kirjoittaessa Aleksi Niemin pari vaihtui ja Antti Saikko korvaa varalle MM-kisoihin nimetyn Severi Kymäläisen. Tim Robertson saa parikseen vastaavasti EM-sprinttifinaalissa toiseksi parhaana suomalaisena olleen Joni Hirvikallion. Hirvikallio on lisäksi kunnostautunut aloittajana suurviesteissä ja on tuore Jukola-voittaja.

Kahdesta suurimmasta ennakkosuosikista TP heikkeni, joten Koovee lähtee ykkössuosikkina.

Kisan ehkä kovin nimi Frederic Tranchand saa parikseen Paimion joukkueessa Jere Sipposen. Oletettavasti Jere ei pystyne tarjoilemaan riittävän vahvaa kolmatta osuutta Fredolle voittotaisteluun, vaikka paimiolaiset voivat asiasta olla toista mieltä. Aloituksessa Jerenkin voidaan olettavan pysyvän kärjen mukana. TP:n muutos nosti PR:n kakkossuosikisi ja ehkä voittotaisteluunkin, sillä Kooveen pitäisi irrota muista, mutta se on hyvinkin mahdollista. Mielenkiintoista nähdä, mutta nimetään paimiolaiset muutoksen myötä kakkossuosikiksi.

Tuomas Aholan parina suunnistaa hyviä otteita alkukesän aikana esittänyt Joonas Ahola ja Kalevan Rastilla vastaavasti stabiili Markus Räsänen, joten helpolla ei Navi ja KR päästä suosikiksi nimettyjä joukkueita. Eikä myöskään Turun Metsänkävijät (Jussi Suna). Paljon mahdollista, että tästä porukasta tulee kisan kolmonen TP:n heikkenemisen myötä.

Edellisten lisäksi Hiidenkiertäjillä Tomi Närvä ja Olli-Pekka koistinen ovat yllätysvalmiita. Mitä tekee Nouskin enemmän maastossa kunnostautuneet Ylinen ja Knuutila tai Lynxin Saramäki ja Mänkärlä?

Ykkössuosikit: Koovee, PR.

Ykköshaastajat: KR, Tume, Navi – TP siirrettiin tähän joukkoon.
Kakkoshaastajat: Hiidenkirtäjät, Lynx, IkNV ja TP2.

 

Naisissa Rastikarhut ykkössuosikki, sen jälkeen tasaista

Naisissa ei maajoukkuekaarti eikä ulkomaalaiset ole samassa roolissa kuin miehissä. Nimilistasta voidaan todeta, että Viestiliigan kärkitaistossa olevat joukkueet ovat viivalla joko nuorin voimin tai kokeneiden entisten huippujen edustamana. Naisissa samanlaista pohjaa veikkaukselle on vaikea laatia, kuin miehissä. Odotettavissa on tasaista ja ehkä yllätyksellisyyttä.

Tuoreista sprinttimenestyjistä voidaan nostaa yksilöinä Rastikarhujen Mira Kaskinen, Paimion Sara Norgrann ja Kooveen Karoliina Ukskoski.

MS Parma on vahvalla joukkeella Jannina Gustaffson ja Sanna Paukkunen. Norgranin parina on Johanna Pietilä, Ukskosken parina on nuori Jenny Ojala ja Kaskinen saa parikseen Tuija Kuuselan.

Rastikarhut on ehdoton ennakkosuosikki! Sen jälkeen on tasainen ja mielenkiintoinen kamppailu seuraavista pisteistä, mutta oletettavasti mainitut ankkurit siinä ovat mukana. Lisäksi Tampereen Pyrintö Suvu Harju, Sanni Kymäläinen voi haastaa em. joukkueita. Toisesta rivistä yllätysvalmiita lienevät TuS Sonja Julkusen ja Katri Lindeqvistin viemänä ja sanansa on sanottavana HS:n parilla Milla Mattila, Pihla Otsamo.

Suosikit: Rastikarhut
Haastajat: PR, Koovee ja MS Parma
Kakkoshaastajat: TP2, HS ja TuS.

Vinkit laati R Arvola

 

By | 2018-07-27T11:25:55+00:00 27.07.2018 11:20|Categories: uutiset|Kommentit pois päältä artikkelissa Veikkauksessa Tampereen sprinttiviesti ja Viestiliiga 5/7 osakilpailu
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com