Viestikausi päättyi Paimion juhliin Halikossa.

Tämän vuoden Halikko-viestin voittoon juoksi Paimion Rasti. Toiseksi sijoittui Helsingin Suunnistajat ja kolmanneksi päivän yllättäjä OK Trian. Mielenkiintoisella joukkueella mukana ollut SNO ja Halikossa aina vahvasti esiintyvä MS Parma vastasivat kisan dramatiikasta, sillä kumpikaan joukkueista eivät saaneet hyväksyttyä suoritusta.

– Tottakai olemme tyytyväisiä voittoon, mutta ei tämä ehkä kaikkein mukavimmalla tavalla tullut, kommentoi Ossi Vesalainen Paimion Rastin suoritusta.

Paimiolaiset ottivat lopulta voiton varsin helpontuntuisesti, mutta todellisuudessa heilläkin oli vaikeutensa ja MS Parma oli ehtinyt jo varsin selvään johtoon. MS Parman neljännellä osuudella sattui kuitenkin harmittava virhe, kun Jussi Karttila kiersi ristiradan takalenkin vahingossa väärinpäin ja lopputuloksena oli joukkueen hylkäys.

Paimion voiton varmisti ankkurina juossut Fredric Portin, joka viikolla ilmoitti vaihtavansa ensi kaudeksi Pargas IF:n väreihin. Kyseessä oli Portinin viimeinen kilpailu Paimion Rastin väreissä ja se päättyi parhaalla mahdollisella tavalla.

Helsingin Suunnistajat jäivät väliosuuksilla ratkaisevasti. Kahdella viimeisellä osuudella Pihla Otsamo ja Olli Ojanaho tavoittivat paimiolaisia, mutta eroa maalissa jäi kuitenkin vajaa kaksi minuuttia.

Päivän yllättäjä oli OK Trian, joka sijoittui kolmanneksi. Joukkue onnistui läpi viestin tekemään hyvät suoritukset.

– Viestikausi on sujunut meillä odotuksiin nähden heikosti, joten tämä kolmas sija oli mukava yllätys ja positiivinen kauden päätös, Mikko Reitti kommentoi OK Trianin kilpailua.

MS Parman ohella toinen päivän epäonnistujista oli Södertälje-Nykvarn. Ruotsalaisjoukkueet eivät ole mukana Halikko-viestin voittokamppailussa sitten vuoden 2005, jolloin Leksands OK sijoittui toiseksi. Tänä vuonna Södertälje oli mukana joukkueella, jolla olivat realistiset voittosaumat.

Avausosuudella Eric Börjeskog onnistuikin tuomaan heidän kärjessä vaihtoon. Menestyksen tavoittelu loppui kuitenkin lyhyeen, kun toisella osuudella kokenyt Mats Hellstadius leimasi väärällä hajontarastilla. Hylkäyksestä huolimatta Hellstadius löysi päivästä myös paljon positiivista.

– Tämä oli mukava viesti. Lyhyet, mutta vaativat osuudet sopivat hyvin näin kauden loppuu. Ehkä tulemme ensi vuonna uudelleen hyvällä joukkueella kilpailemaan, Hellstadius päättää.

Tekstin runko Tuomo Mäkelä, kuva Ilkka Saarimäki

By | 2018-10-13T20:19:15+00:00 13.10.2018 20:19|Categories: uutiset|Kommentit pois päältä artikkelissa Viestikausi päättyi Paimion juhliin Halikossa.

Suunnistus.Net Forums Viestikausi päättyi Paimion juhliin Halikossa.

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com