Orienteering

Maailmanmestarin 10 vinkkiä suunnistamiseen

Muuta navigoinnin perustaidosi nopeaan, kilpailukykyiseen suunnistamiseen tai ota polku juoksemalla lyötyä polkua vastaan ​​näillä 10 välttämättömällä vinkillä. Sinun ei tarvitse paljon aloittaaksesi, joten liity paikalliseen suunnistustapahtumaan, valitse taitotasollesi sopiva kurssi ja aloita tutkiminen!

Mitä varusteita tarvitaan suunnistamisen aloittamiseen?

Kartta, kompassi ja tukevat kengät ovat perusvaatimuksia.
Mikä on suunnistuskartan mittakaava yleensä?
Kartat ovat mittakaavassa 1: 10000 tai 1: 15000, suuremmat mittakaavat kaupunkitapahtumissa. Tämä tarkoittaa, että tavallisella 1: 10000 kartalla 1 cm kartalla kuvaa 100 m maastossa.

Mitä neuvoja voit antaa kartan symboleista?

symboleista

Kartat piirretään samoilla symboleilla maailmanlaajuisesti, ja kartan värit muistuttavat suunnilleen niitä, jotka näet tosielämässä edessäsi. Sininen tarkoittaa vettä, valkoinen normaalia metsää, vihreä paksua metsää, musta enimmäkseen rakennettuja esineitä ja keltainen kuvaa avoimia alueita. Kuitenkin ruskea, joka edustaa korkeuden muotoja, on navigoinnin tärkein väri.

Kuinka suunnistuskurssi esitetään kartalla?

Aloita violetista kolmiosta ja seuraa liitosviivoja numeroituihin ohjauspiireihin. Kun olet saavuttanut kaksinkertaisen ympyrän, voit lopettaa juoksemisen – olet saavuttanut maalin!
Kuinka pitää karttaa?
Taita kartta niin, että voit osoittaa peukalosi viimeiseen tunnettuun sijaintiin. Varmista, että näet koko matkan kohti seuraavaa hallintalaitetta.

Kuinka kartta suunnataan?

Pidä kartta aina suunnattuna ajosuunnan mukaan. Tällä tavoin näet maaston tulevat kohteet, kun liikut peukaloa pitkin kartalla.

Kuinka valita paras reitti seuraavaan valvontapisteeseen?

hold a map

Valitse reitti, jossa törmäät selkeisiin esineisiin matkan varrella seuraavaan hallintalaitteeseen asti. Yleensä kannattaa olla hyvä suunnitelma ja valita reitti sviittien navigointitaitoon. Lyhin ei ole aina turvallisin tapa löytää ohjaus nopeasti …

Kuinka saada suunta seuraavaan ohjaukseen kartalla ja kompassilla?

Aseta kompassin ajosuunnan suunta yhdensuuntaisesti kartan ohjausyhteyden kanssa. Viivan yläpuolella olevassa kuvassa viiva yhdistää aloituksen (merkitty kolmiolla) ensimmäiseen hallintalaitteeseen (merkitty ympyrällä).

Kuinka pitää suuntaasi?

map

Saatuasi oikean suunnan kompassin avulla sinun tulee etsiä maastoon ja valita erottuva piirre kaukana eteenpäin tavoitellaksesi. Toista vilkaisu kompassillesi usein varmistaaksesi, että kartan meridiaanit ja kompassisi pohjoinen nuoli ovat rivissä – ja valitse uusia ominaisuuksia maastoon tavoitellaksesi.

Mistä tiedät olevasi oikeassa hallinnassa?

Kontrollikuvaus määrittelee kontrollin tarkan sijainnin (esim. Eteläisimmän kivilohkon koillispuolella ohjauspiirissä). Ohjauskuvauksista löytyvät koodinumerot vakuuttavat, että olet oikeassa hallinnassa.

Bonus: Kuinka juosta nopeasti metsässä?

orient

Kun pidät katseesi jatkuvasti noin 20 m edessäsi, teet mikroreitit maastossa, mikä auttaa sinua liukumaan tasaisesti lohkareiden ja soiden yli. Suunnistajat kehittävät seitsemännen tunteen juosta nopeasti kaikenlaisissa ympäristöissä lukiessaan karttaa vain perusteellisen koulutuksen kautta, joten mene sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *