Skip to content
Orienteering

Maailmanmestarin 10 vinkkiä suunnistamiseen

Muuta navigoinnin perustaitosi nopeaan, kilpailukykyiseen suunnistamiseen tai paranna polkujuoksutaitojasi ​​näillä 10 välttämättömällä vinkillä. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen aloittaaksesi, joten liity paikalliseen suunnistustapahtumaan, valitse taitotasollesi sopiva kurssi ja aloita suunnistaminen!

Mitä varusteita tarvitaan suunnistamisen aloittamiseen?

Kartta, kompassi ja tukevat kengät ovat perusvaatimuksia.

Mikä on suunnistuskartan mittakaava yleensä?

Kartat ovat mittakaavassa 1: 10000 tai 1: 15000, suuremmat mittakaavat kaupunkitapahtumissa. Tämä tarkoittaa, että tavallisella 1: 10000 kartalla 1 cm kartalla kuvaa 100 m maastossa.

Mitä neuvoja voit antaa kartan symboleista?

symboleista

Kartat piirretään samoilla symboleilla maailmanlaajuisesti, ja kartan värit muistuttavat suunnilleen niitä, jotka näet tosielämässä edessäsi. Sininen tarkoittaa vettä, valkoinen normaalia metsää, vihreä paksua metsää, musta enimmäkseen rakennettuja esineitä ja keltainen kuvaa avoimia alueita. Kuitenkin ruskea, joka edustaa korkeuden vaihteluita, on navigoinnin tärkein väri.

Kuinka suunnistusreitti esitetään kartalla?

Aloita violetista kolmiosta ja seuraa liitosviivoja numeroiduille rasteille. Kun olet saavuttanut kaksinkertaisen ympyrän, voit lopettaa juoksemisen – olet saavuttanut maalin!

Kuinka karttaa pidetään?

Taita kartta niin, että voit osoittaa peukalollasi viimeisintä tunnettua sijaintia. Varmista, että näet koko matkan kohti seuraavaa rastia.

Kuinka kartta suunnataan?

Pidä kartta aina suunnattuna menosuunnan mukaan. Tällä tavoin näet maaston tulevat kohteet, kun liikutat peukaloasi kartalla.

Kuinka valita paras reitti seuraavaan rastiin?

hold a map

Valitse reitti, jossa törmäät selkeisiin esineisiin matkan varrella seuraavaan rastiin asti. Yleensä kannattaa olla hyvä suunnitelma ja valita reitti omien navigointitaitojen mukaan. Lyhin reitti ei ole aina turvallisin tapa löytää rasti nopeasti…

Kuinka saada suunta seuraavaan rastiin kartalla ja kompassilla?

Aseta kompassin menosuunta yhdensuuntaisesti kartan rastin kanssa. Alapuolella olevassa kuvassa viiva yhdistää aloituksen (merkitty kolmiolla) ensimmäiseen rastiin (merkitty ympyrällä).

Kuinka pitää suuntaasi?

map

Saatuasi oikean suunnan kompassin avulla sinun tulee etsiä maastoa ja valita jokin erottuva piirre edessäpäin. Katso kompassiasi usein varmistaaksesi, että kartan meridiaanit ja kompassisi pohjoinen nuoli ovat rivissä – ja valitse uusia päämääriä kartalta rastin löytämiseksi.

Mistä tiedät olevasi oikealla rastilla?

Rastin kuvaus määrittelee rastin tarkan sijainnin (esim. Eteläisimmän kivilohkon koillispuolella). Rastin kuvauksista löytyvät koodinumerot kertovat, että olet oikealla rastilla.

Bonus: Kuinka juosta nopeasti metsässä?

orient

Kun pidät katseesi jatkuvasti noin 20 m edessäsi, teet mikroreittejä maastossa, mikä auttaa sinua liikkumaan tasaisesti lohkareiden ja soiden yli. Suunnistajat kehittävät kuudennen aistin juosta nopeasti kaikenlaisissa ympäristöissä lukiessaan samalla karttaa. Tämän voi saavuttaa vain kovalla harjoittelulla, joten aloita jo tänään!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *