Orienteering

Suunnittelun 10 parasta terveysetua

Suunnistaminen tarjoaa monia etuja, mutta sen suurin vetovoima on hauskaa! On ilo kävellä ja juosta metsillä ja pelloilla kompassilla ja kartalla aseistettuna. Tässä jännittävässä jahdissa kilpailijoiden on kokeiltava navigointitaitojaan ja ohjattava pisteestä toiseen monipuolisella ja tuntemattomalla maastolla voittaakseen. Jos pidät kilpailemisesta, on monia iän ja taitotason ryhmiä, jotka voivat liittyä, jos haluat. Tässä ovat Samir Becic ja Health Fitness Revolution -tiimin suunnittelemisen 10 parasta terveyshyötyä.

Luo tasapainon mielen ja kehon välille:

Lopullinen pyrkimys orientaattoriin on löytää tämä tasapaino henkisen ja fyysisen rasituksen välillä, tietää kuinka nopeasti he voivat mennä ja pystyvät edelleen tulkitsemaan ympäröivän maaston ja suorittamaan reitin onnistuneesti.

Orienteering

Opettaa itseluottamusta: Suunnittelijat oppivat olemaan omavaraisia, koska suurin osa suunnistamisesta on yksilöllistä, ja jopa joukkueversioissa joukkuetoverit harjoittavat yleensä yksilöllisesti parantamaan ja olemaan parempia joukkuetovereita.

Terävöittää päätöksentekotaitoja:

Se tarjoaa ilmeisen yksilöllisten taitojen kehittämisen navigoinnissa ongelmanratkaisun avulla kunkin ohjaimen löytämiseksi. Päätöksenteko on ensiarvoisen tärkeää: pitäisikö minun mennä vasemmalle vai oikealle? Pitäisikö minun kiivetä tuolle mäelle vai mennä pitkin sitä? Nämä jatkuvasti syntyvät päätökset vaativat enemmän ajattelua kuin nopeita reaktioita tai vaistoja; taas siksi suuntautumista kutsutaan ajattelulajiksi.
Opettaa ajattelemaan ja toimimaan paineen alla: Päätöksiä tehdään jatkuvasti kilpailupaineessa ja lisääntyvässä uupumuksessa, mikä auttaa kilpailijoita henkisesti koventumaan muissa stressaavissa tilanteissa päivittäisen elämänsä aikana.

Lisää kuntotasoa:

Useimmat suunnistusmaastot ovat melko mäkisiä ja karuja tarjoamalla täydellisen ympäristön sekä urheilijoille että muille urheilijoille vahvojen sydämien, jalkojen ja keuhkojen kehittämiseksi.

Lisää sydän- ja verisuonikapasiteettia:

Suunnittelu vaatii kävelyä, lenkkeilyä ja patikointia, joiden terveysetuista kirjoitimme. Kaikki nämä kolme toimintaa lisäävät aerobista kapasiteettia ja kardiovaskulaarista voimaa.

Nauttia luonnon kanssa:

Ei ole mitään rauhoittavampaa ja keskittyneempää kuin olla luonnossa. Kirjoitimme luonnossa rentoutumisen terveysvaikutuksista – mutta ulkona liikunta on hyödyllistä D-vitamiinitasolle kehossa ja raikkaaseen ilmaan!
Lisää itsetuntoa: Vaatii rohkeutta, kestävyyttä ja henkistä lujuutta etenemään eteenpäin tuntemattomien alueiden läpi, etenkin tuntemattomassa maastossa ja metsissä. Joka kerta, kun ihminen eksyy ja löytää tiensä uudelleen, itsetunto ja itsetunto kasvavat.

Voi olla erittäin hyödyllinen ja jopa hengenpelastava:

hengenpelastava

Tämä urheilu opettaa itseluottamusta ja maaston löytämistä siihen pisteeseen, jossa se voi pelastaa ihmishenkiä. Suunnistajat hankkivat taitoja ja tekniikoita siirtääkseen itsensä ja jatkaakseen määränpäähänsä riippumatta siitä.

Tule osaksi yhteisöä:

Suunnitteluyhteisö on loistava tapa seurustella kilpailun aikana. Vaikka kyseessä on yksinäinen urheilulaji, kilpailijoiden keskuudessa tuntuu toveruudesta niin ennen tapaamista kuin sen jälkeenkin.

Voidaan tehdä missä tahansa maailmanlaajuisesti:

Yhdysvaltain suunnistusliiton mukaan se voidaan tehdä missä tahansa, missä kartan voi tehdä tai hankkia – ”luokkahuoneiden, koulupihojen, kaupunkipuistojen, kaupunkialueiden, asuinalueiden, katujen, osavaltioiden ja kansallispuistojen sekä erämaiden kautta. alueilla. Vielä parempi, voit suunnata yhteisössäsi, kaikkialla Yhdysvalloissa ja kaikkialla maailmassa.

maailmanlaajuisesti

Suunnistuskartan symbolit ja sopivat värit ovat Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) hyväksymiä, ja niitä noudatetaan ympäri maailmaa (esimerkiksi sininen tarkoittaa vettä). Siksi, jos otat suunnistuskartan Kiinasta tai Venäjältä, sinun ei tarvitse lukea kiinaa tai venäjää ymmärtääksesi karttaa tarpeeksi hyvin suunnistellaksesi kartalla.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *