Skip to content
Orienteering

Viisi syytä Suunnistus on uusi suosikki urheilulajisi

Suunnistus on urheilulaji, joka yhdistää polkujuoksun ja kartanlukemisen. Monia kanadalaisia ​​klubeja kutsutaan joskus ”ajattelulajiksi”, ja ne ovat muuttaneet tuotemerkin ”Miksi vain juosta?” – verkkosovellus ja tietokanta, joka on suunniteltu suunnistusklubeille tietojen ja tapahtumien lähettämiseen ja jakamiseen. Ja siksi rakastan urheilua niin paljon – sinun on käytettävä aivojasi (kartan ja kompassin avulla) selvittääksesi paras reittivalinta tarkistuspisteiden ympärillä. Tämä vie mielesi pois siitä, että juokset kukkuloille tai harhailet suoilla, ja kilpailu on ohi, ennen kuin tiedät sen!

1. Se on erinomainen liikuntamuoto

Sport Orienteering

Suunnistuksessa harjoitellaan kaikkia fyysisiä ja henkisiä lihasryhmiä. Kehittyessäsi edet haastavammille kursseille. Mutta sinun ei tarvitse olla kunnossa aloittaaksesi – on täysin hyväksyttävää kävellä radalla ja nauttia kokemuksesta uppoutua luontoon. Tutkijat ovat havainneet, että luonnollisessa ympäristössä liikunnan edut ovat paljon suuremmat kuin yksin harjoituksen tulokset, mikä saa sinut tuntemaan itsesi energisemmäksi, huomaavaisemmaksi, onnellisemmaksi ja rauhallisemmaksi.

2. Kaikki ovat tervetulleita

map-reading

Jokainen tapahtuma sisältää kursseja, jotka sopivat eri taitotason ja kuntotason osallistujille aloittelijasta edistyneeseen. Nuorempien lasten tulee olla aikuisen seurassa, kunnes he lukevat kartan yksin, ja kaiken ikäiset aloittelijat haluavat usein mennä ulos kumppanin kanssa.

Perheessämme isoisä lähtee metsään 8-vuotiaan poikamme kanssa, ja yhdessä he keksivät parhaat reittivalinnat. Uusien taitojen oppimiselle ei ole ikärajaa, ja se on hyvä perheen yhdistämisaika!

3. Se on halpaa

foot orienteering

Aloittamiseen tarvitaan vain vähän: vain mukavia kenkiä (juoksukenkiä tai kevyitä vaelluskenkiä), pilliä ja yksinkertainen kompassi. On todennäköistä, ettet käytä kompassia kovin paljon alussa, mutta on hyödyllistä tietää, kuinka ottaa perusturva. Tapahtumassa saat kartan, johon kurssi on jo merkitty, ja sähköisen ajoituslaitteen (ns. SI-tikku) todistamaan, että olet käynyt kaikissa tarkastuspisteissä oikeassa järjestyksessä.

4. Sitä on monia makuja!

meet new friends

Vaikka jalkaorientaatio on yleisimpiä suunnistustapoja, on myös hiihto-O, pyörä-O, hevosella-O ja jopa meloa-O! Pyörätuolisuunnistus on liikuntarajoitteisille suuntautuneille suunnattu tapahtuma.

5. Se on hieno tapa tutustua uusiin paikkoihin ja tavata uusia ystäviä

Kun olet kokeillut muutamia paikallisia tapahtumia, käytä uusia löytämiäsi navigointitaitoja matkalle kauemmas. Tai etsi tapahtuma missä tahansa lomalla ja tutustu uuteen maastoon. Suunnistamisen perusteet ovat samat kaikkialla, joten olitpa sitten Bermudalla tai Euroopassa, kartat ja tarkistuspisteet ovat tuttuja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *